telefoon: +31(0)495 631220
email: info@roost.nl
Smeermiddelen voor de GWW sector

Smeermiddelen voor de GWW sector.

  • Grondverzet
  • Wegenbouw
  • Waterbouw

Ontdek al onze

smeermiddelen voor GWW

Kijk hier.
Loader

Moderne grondverzetmachines worden intensief gebruikt. Hoge temperaturen, vocht en stof zorgen er voor dat uw machines zwaar op de proef worden gesteld. De juiste smeermiddelen kunnen er voor zorgen dat uw machines deze zware omstandigheden de baas kunnen. Als uw machines maximaal presteren bespaart u kosten door volledige inzetbaarheid en lager brandstofverbruik. Wij kunnen u helpen door een passend smeeradvies voor uw machinepark te maken.

Motorolie:

Het tijdig verversen en bijvullen van motorolie is een belangrijk aspect bij het onderhouden van uw machinepark. Van moderne motorolie wordt veel verwacht, motorfabrikanten stellen hoge eisen aan de olie, de zogenaamde OEM specificaties. Door deze specificaties weet u welke type olie u nodig heeft en voorkomt u discussies over eventuele garantie. Het tijdig verversen van de motorolie voorkomt het ophopen van vuil en voorkomt motorschade en dure reparaties. Kijk hier voor ons assortiment motorolie voor de GWW sector. Onze experts helpen u graag met het maken van de juiste keuze voor uw machines.

Motorolie 2
Hydraulisch

Hydraulische olie:


Hydraulische systemen werken vaak onder zware omstandigheden. Zeer hoge druk, een relatief klein oliereservoir en hoge temperaturen zorgen er voor dat de olie zwaar wordt belast. De keuze voor de juiste olie in uw hydraulische systemen is dus zeer belangrijk om lekkages en stilstand te voorkomen. Kijk hier voor ons assortiment hydraulische olie voor de GWW sector. Onze experts helpen u graag met het maken van de juiste keuze voor uw machines.

Transmissie olie:

De verversingsperiode van de olie in de achterbrug en versnellingsbak van uw machines is doorgaans langer dan van motorolie. Toch is het zaak om de olie tijdig te verversen om slijtage en wrijving in de transmissie te voorkomen. Een soepele aandrijving zorgt ook voor een lager brandstofverbruik. Kijk hier voor ons assortiment transmissie olie voor de GWW sector. Onze experts helpen u graag met het maken van de juiste keuze voor uw machines.

Transmissie
Vet

Vetten:

Voor de smering van lagers, scharnieren, kettingen, bakpennen, koppelschotels en overige bewegende delen is het juiste vet van groot belang. Al deze toepassingen vragen om een specifiek vet met de juiste hechting, smering en bestendigheid tegen hitte. Er wordt onderscheid gemaakt tussen minerale en synthetische vetten en ook de basis van de indikker (lithium, lithium complex, calcium complex, polyurea en klei) bepaalt welk vet het beste voor een specifieke toepassing gebruikt kan worden. Kijk hier voor ons assortiment vetten. Onze experts helpen u graag met het maken van de juiste keuze voor uw machines.

Antivries en koelvloeistof:

Naast de juiste smering is het natuurlijk ook belangrijk dat de motoren van uw machinepark op de juiste bedrijfstemperatuur blijven. De juiste koelvloeistof (kant en klaar product) of antivries (aanlengen met water) zorgen er voor dat het koelsysteem goed wordt beschermd zodat de overdracht van temperatuur optimaal is. Net als bij motorolie geven de diverse fabrikanten specificaties waaraan het koelmiddel moet voldoen. Wij helpen u graag bij het maken van de juiste keuze. Kijk hier voor ons assortiment koelvloeistof en antivries.
Koelvloeistof