telefoon: +31(0)495 631220
email: info@roost.nl
Smeermiddelen voor de industrie

Smeermiddelen voor de industrie

  • metaalbewerking
  • constructiebedrijven
  • machinebouw
  • productiebedrijven
  • voedingsmiddelenindustrie

Ontdek al onze

smeermiddelen voor de industrie

Kijk hier.
Industrie 3

Bij industriële processen is nauwkeurigheid en betrouwbaarheid van groot belang. Storingen veroorzaken veel schade en tijdverlies. De juiste smeermiddelen kunnen er voor zorgen dat uw machines goed worden beschermd tegen slijtage, corrosie en hoge temperaturen. Hiermee voorkomt u stilstand. Door de vele specifieke toepassingen in de industrie is een goed advies van groot belang. Klik hier voor een overzicht van de beschikbare smeermiddelen voor de industrie. Wij willen u graag helpen bij het selecteren van de juiste producten voor uw toepassing.

Hydraulische olie:

Hydraulische systemen in de industrie werken vaak onder zware omstandigheden. Zeer hoge druk en hoge temperaturen zorgen er voor dat de olie zwaar wordt belast. De keuze voor de juiste olie in uw hydraulische systemen is dus zeer belangrijk om lekkages en stilstand te voorkomen. Onze experts helpen u graag met het maken van de juiste keuze voor uw machines.

Hydraulisch industrie
Tandwiel

Tandwielkastolie:

Tandwielkasten zorgen voor de overbrenging van krachten, met het juiste toerental, van de motor naar de machine. Om er voor te zorgen dat de tandwielen soepel draaien dient er een smeerfilm opgebouwd te worden. Ook is het belangrijk dat de tandwielen beschermd worden tegen slijtage. Tandwielkastolie zorgt er voor dat de overbrenging goed beschermd wordt. Hierbij is de viscositeit van de olie van groot belang. Wij helpen u graag bij het maken van de juiste keuze.

Leibaanolie:

Om geleidingen in draai- en freesbanken soepel te laten verlopen wordt leibaanolie gebruikt. De olie voorkomt schokkende bewegingen (zogenaamde stick-slip) en voorkomt slijtage. Ook beschermt de leibaanolie uw machine tegen corrosie door koelmiddel. Wij helpen u graag bij het kiezen van de juiste olie om uw precisie-instrumenten te beschermen.


Draaibank
Compressor

Compressorolie:

Voor de smering van oliegesmeerde zuiger- en schroefcompressoren is het belangrijk dat er een goede compressorolie wordt gebruikt. Bij een zuigercompressor ontstaan er hoge temperaturen bij het samendrukken van de lucht. Hierdoor is naast een goede smering ook het voorkomen van oververhitting van belang. Bij een schroefcompressor wordt de lucht door rotoren samengeperst en is oververhitting niet aan de orde. Wel dient een schroefcompressor gesmeerd te worden voor een soepele werking. Onze experts helpen u graag bij het kiezen van de juiste olie.

Metaalbewerkingsvloeistof:

Bij het machinaal bewerken van metaal (draaien, frezen, tappen, slijpen, honen, tandwielsteken enz.) worden er verschillende metaalbewerkingsvloeistoffen gebruikt. Hierbij is het van groot belang dat de vloeistof de juiste eigenschappen heeft voor de specifieke toepassing. Wij helpen u graag bij het kiezen van de geschikte olie voor uw proces.

Metaalbewerking
Metaal

Conserveringsolie:

Om metaal te beschermen tegen corrosie wordt conserveringsolie gebruikt. Afhankelijk van beschermingsduur zijn er verschillende producten beschikbaar. Wij helpen u graag bij het maken van de juiste keuze.

Foodgrade smeermiddel:

In de voedingsmiddelen-, drank- en verpakkingsindustrie is het van groot belang dat de gebruikte smeermiddelen geen gevaar opleveren voor de voedselveiligheid. Wij leveren een uitgebreid pakket smeermiddelen die aan deze eis voldoen. Onze adviseurs helpen u graag bij de keuze van veilige producten voor uw proces.

Foodgrade