telefoon: +31(0)495 631220
email: info@roost.nl
Smeermiddelen voor de transportsector

Smeermiddelen voor de transportsector.

  • Transportbedrijven
  • Koeriersdiensten
  • Personenvervoer

Ontdek al onze

smeermiddelen voor het transport

Kijk hier.
Transport3

Moderne vrachtwagens en bussen worden intensief gebruikt. De juiste smeermiddelen kunnen er voor zorgen dat uw voertuigen maximaal presteren waardoor u kosten bespaart door volledige inzetbaarheid en lager brandstofverbruik. Wij kunnen u helpen door een passend smeeradvies voor uw wagenpark te maken.

Motorolie:

Het tijdig verversen en bijvullen van motorolie is een belangrijk aspect bij het onderhouden van uw wagenpark. Van moderne motorolie wordt veel verwacht, motorfabrikanten stellen hoge eisen aan de olie, de zogenaamde OEM specificaties. Door deze specificaties weet u welke type olie u nodig heeft en voorkomt u discussies over eventuele garantie. Het tijdig verversen van de motorolie voorkomt het ophopen van vuil en voorkomt motorschade en dure reparaties. Kijk hier voor ons assortiment motorolie voor de transportsector. Onze experts helpen u graag met het maken van de juiste keuze voor uw machines.

Motorolie 2
Transmissie

Transmissie olie:

De verversingsperiode van de olie in de versnellingsbak van uw bedrijfswagens is doorgaans langer dan van motorolie. Toch is het zaak om de olie tijdig te verversen om slijtage en wrijving in de transmissie te voorkomen. Een soepele aandrijving zorgt ook voor een lager brandstofverbruik. Kijk hier voor ons assortiment transmissie olie voor de transportsector. Onze experts helpen u graag met het maken van de juiste keuze voor uw wagenpark.

Vetten:

Voor de centrale smering, scharnieren, koppelschotels en overige bewegende delen is het juiste vet van groot belang. Al deze toepassingen vragen om een specifiek vet met de juiste hechting, smering en bestendigheid tegen hitte. Er wordt onderscheid gemaakt tussen minerale en synthetische vetten en ook de basis van de indikker (lithium, lithium complex, calcium complex, polyurea en klei) bepaalt welk vet het beste voor een specifieke toepassing gebruikt kan worden. Kijk hier voor ons assortiment vetten. Onze experts helpen u graag met het maken van de juiste keuze voor uw wagenpark.

Vet
Koelvloeistof

Antivries en koelvloeistof:

Naast de juiste smering is het natuurlijk ook belangrijk dat de motoren van uw wagenpark op de juiste bedrijfstemperatuur blijven. De juiste koelvloeistof (kant en klaar product) of antivries (aanlengen met water) zorgen er voor dat het koelsysteem goed wordt beschermd zodat de overdracht van temperatuur optimaal is. Net als bij motorolie geven de diverse fabrikanten specificaties waaraan het koelmiddel moet voldoen. Wij helpen u graag bij het maken van de juiste keuze. Kijk hier voor ons assortiment koelvloeistof en antivries.