› Verzendkosten vanaf €6,20 ex. btw
telefoon: +31(0)495 631220
email: info@roost.nl

AdBlue® en OptiSpray™

AdBlue® is een zuivere ureum oplossing welke gebruikt wordt in SCR uitlaatgasbehandelingssystemen (SCR, EGR, roetfilter). om de emissie van schadelijke stoffen (NOx) afkomstig van dieselmotoren te beperken. Voor motoren die niet op temperatuur komen wordt OptiSpray™ geadviseerd.

AdBlue®

AdBlue® is een zuiver mengsel van ureum en gedemineraliseerd water. Deze ureumoplossing wordt gebruikt in SCR uitlaatgasbehandelingssystemen (SCR, EGR en roetfilter), dit om de emissie/uitstoot van schadelijke stoffen (NOx) afkomstig van dieselmotoren te beperken.

In de laatste jaren met de komst van de EURO 4, Euro 5 en Euro 6 motoren en emissienormen voor verbrandingsmotoren voor het wegverkeer en de Stage 3b /Tier 4 Off Road emissienormen (landbouw & Industrie) is de inzet van uitlaatgasbehandelingssytemen met AdBlue® explosief gestegen. Hierop is ook het gebruik van AdBlue® sterk gegroeid.

Het is voor uw voertuig (mits deze gebruik maakt van AdBlue®) belangrijk dat u een kwalitatief hoogstaand product gebruikt, dit kan motorschade en dure reparaties voorkomen.

In zware toepassingen zoals vrachtwagens, tractoren en ander vergelijkbare machines is het verbruik van AdBlue® ongeveer 3 tot 5 % van het brandstofverbruik. Bij personenauto's en bestelwagens ligt dit getal lager. Wij informeren u graag over het gebruik van AdBlue®.

AdBlue®

OptiSpray™

Sommige systemen en motoren draaien langzaam of onregelmatig waardoor deze nooit echt op temperatuur komen, hierdoor ontstaat er kristallisatie van de AdBlue®. OptiSpray™ voorkomt dit probleem. Dit product heeft een bepaalde zeeptoevoeging waardoor kristallisatie niet optreedt. OptiSpray™ wordt daarom vaak aangeraden in toepassingen die hoge temperaturen waarschijnlijk niet zullen halen.