› Verzendkosten vanaf €6,20 ex. btw
telefoon: +31(0)495 631220
email: info@roost.nl
Roost Olie

LPG

Autogas wordt in de volksmond meestal LPG genoemd. LPG is de afkorting voor Liquified Petroleum Gas ofwel gas welke vloeibaar is gemaakt. Door de toevoeging van druk wordt LPG vloeibaar gemaakt. Deze vloeistof wordt daarna opgeslagen. LPG wordt dus niet opgeslagen in gasvorm. Het opslaan van vloeibar gas heet als voordeel dat de dichtheid veel groter is en daarmee minder volume bevat. Deze compactere vloeistof zorgt ervoor dat u een grotere actieradius kunt behalen met een relatief kleine LPG / Gas installatie in uw auto.

LPG IS EEN MENGSEL

LPG is niet één soort gas, het bestaat namelijk uit een mengsel van propaan en butaan. De samenstelling van LPG is afhankelijk van temperatuursinvloeden. Per seizoen verandert de samenstelling. In de zomermaanden bestaat LPG uit ongeveer 60% propaan en 40% butaan. In de wintermaanden is het mengsel van propaan en butaan ongeveer 70%/30%. Butaan heeft namelijk de eigenschap dat het bij lagere temperaturen moeilijker omgezet kan worden in gas. Zowel Butaan als propaan worden gewonnen bij de raffinage van aardolie. LPG is van nature reukloos, hierdoor worden er uit veiligheidsoverwegingen reukstoffen aan toegevoegd. Deze reukstoffen worden vaak omschreven als “rotte eieren”, maar dienen om te voorkomen dat er lekkages plaatsvinden.

KWALITEIT LPG

De LPG heeft een butaan gehalte welke van bovengemiddelde hoeveelheid is. Butaangas heeft namelijk een hogere rendementsverhouding dan propaangas. Door deze hogere verbrandingswaarde is het brandstofverbruik lager. Bij afwijkende gehaltes aan propaan stijgt het verbruik en starten motoren moeilijk. De LPG is zeer zuiver kijkend naar samenstelling. Het aantal deeltjes welke verontreiniging en restgassen veroorzaakt in de LPG is bijna niet aanwezig. LPG is dus perfect als u wenst te rijden met een laag brandstofverbruik en lagere onderhoudskosten aan uw auto door gebruik van betere brandstof.

Roost Olie

Bij Roost olie kunt u op de Venloseweg 1 in Nederweert terecht om LPG te tanken, via onze speciale pompen kunt u 24 uur per dag terecht voor deze brandstof. Ook is het mogelijk om een tankpas aan te vragen om uw LPG nog makkelijker te tanken, Tankpas aanvragen.

Kortom met LPG rijdt u gegarandeerd

Binnen 1 werkdag een offerte