› Verzendkosten vanaf €6,20 ex. btw
telefoon: +31(0)495 631220
email: info@roost.nl

Hydraulische olie

Hydraulische olie is de "motor" achter zeer veel machines. Door Hydraulische olie kunnen machines veel kracht leveren. Zeer belangrijk bij hydraulische systemen in het schoonhouden hiervan. Heeft u hydraulische olie nodig? Neem dan contact met ons op voor advies op maat.

Ieder hydraulisch systeem dient afgevuld te worden met hydraulische olie. Het schoonhouden van deze systemen is de basis voor de levensduur. Hydraulische systemen zijn vaak systemen welke werken onder zware omstandigheden. Zeer hoge druk, een relatief klein oliereservoir, compacte controlesystemen en een grote kans op vervuiling zorgen ervoor dat er zowel door de machine als de hydraulische olie hard gewerkt moet worden. Vervuiling zorgt vaak voor een verhoogd risico op ongewenste en ongeplande stilstand. Daarnaast zijn vaak hoge werktemperaturen van meer dan 70 graden Celcius hier ook debet aan.

De keuze voor het juiste smeermiddel is bij hydraulische installaties is zeer belangrijk. Het kan veel problemen voorkomen en werkt vaak levensduurverlengend. Daarnaast zijn moderne hydraulische oliën zoals de Mobil DTE Excel range zo ontworpen dat zij een gegarandeerde verlaging van het energieverbruik van 2-3% aangeven. Dit zorgt voor een grote besparing, zeker bij systemen die 24 uur per dag moeten draaien.

Roost Olie biedt u graag de helpende hand bij het kiezen van de juiste hydraulische olie die exact past bij uw machine cq. productieproces. Bel 0495-631220 of mail voor meer informatie.

Hydraulische olie

Tips voor efficiënt onderhouden van een hydraulisch systeem

1) Houd het systeem schoon
Laat het systeem functioneren in een zo schoon mogelijke omgeving. Zorg ervoor dat het reservoir van het hydraulisch systeem voorzien is van een goed filtersysteem en dat het oliereservoir schoon kan ademen. Door de ontluchting van het oliereservoir via een beluchtingsfilter laten verlopen voorkomt men extra vervuiling. Niet alleen het hydraulisch systeem zelf maar ook de smeermiddelen verdienen een schone omgeving. Een goede opslagplaats voor olie is een afgesloten stofvrije container.

2) Controleer regelmatig de olieconditie
De status van de olie en de werking van het hydraulische systeem kan onderzocht worden door middel van een periodieke olieanalyse. Ons advies is om eenmaal per jaar een grondige inspectie te doen en eenmaal per kwartaal een olieanalyse uit te laten voeren. Roost Olie kan hierbij van dienst zijn met haar olie analyse programma. Het is een handig, online programma waarin de olieanalyses worden opgeslagen en geraadpleegd kunnen worden. Bel gerust 0495-631220 voor meer informatie inzake een olie analyse.

3) Visuele inspectie
Door regelmatig de kleur en de samenstelling van de olie met het blote oog te bekijken, ziet het geoefende oog al snel hoe het met de olie gesteld staat. Hydraulische olie moet er fris en helder (niet te donker) uitzien. Ook mag de olie niet naar vluchtige stoffen ruiken (brandlucht). Controleer ook visueel de status van belangrijke systeemonderdelen, zoals filters, leidingen en kleppen. Met temperatuurmetingen ( d.m.v. een infrarood temperatuurmeter) bij de verschillende systeemonderdelen kunnen er onvolkomenheden in een hydraulisch systeem worden opgespoord (b.v. een defect of verkeerd afgesteld overdrukventiel). Doel van de visuele inspectie is eveneens het voorkomen van mogelijke problemen in de nabije toekomst.