› Verzendkosten vanaf €6,20 ex. btw
telefoon: +31(0)495 631220
email: info@roost.nl

Motorolie

Motorolie verversen en bijvullen is een belangrijk aspect van het onderhoud voor uw wagen- en machinepark.

Motorolie is hetgeen uw auto draaiende houdt. Het verversen en het bijvullen is daarom een belangrijk aspect. Van moderne motorolie wordt veel verwacht, deze dient namelijk:

  • Te smeren
  • Te koelen
  • Te verwarmen
  • Motoren schoon te houden
  • Lange levensduur van de motor te realiseren

We verwachten dus wel wat van onze motorolie. Zeker als je bedenkt dat er steeds minder olie in de auto zit. Hierdoor stellen veel motorfabrikanten extra kwaliteitseisen aan de olie, deze zogenaamde OEM specificaties geven aan welke olie is voorgeschreven voor uw auto. Alle Mobil motoroliën worden door motorfabrikanten getest en hebben ook daadwerkelijk goedkeuringen gekregen. Dit zorgt ervoor dat u altijd weet welke motorolie u nodig heeft, dit is zeer belangrijk in verband met garantie.

Ook vragen moderne motoren om synthetische motorolie, dit zijn motoroliën die “gevormd” zijn om specifieke kenmerken te hebben. Dit om te voldoen aan de wensen van de moderne motor. Het is daarom van belang dat u de juiste olie voor uw auto kiest.

WAAROM MOTOROLIE VERVERSEN
Door periodiek de motorolie van uw auto te verversen wordt het vuil dat zich in de motor heeft afgezet verwijderd. Gebeurt dit niet dan hoopt dit vuil zich op en kan dit leiden tot motorschade en daarmee dure reparaties.

Ook verzuurd motorolie onder invloed van vocht en verbrandingsgassen waaraan de olie wordt blootgesteld. Door deze verzuring loopt de werking van de olie terug. Dit kan ook weer leiden tot motorschade en dure reparaties.

Als laatste, de viscositeit (dikte) van de olie neemt na verloop van tijd af, hierdoor kan olieverbruik aan het einde van de verversingsperiode optreden. Dit leidt tot een slechte verbranding en zorgt vaak voor verstopte filters.

MOBIL MOTOROLIE
Waarom zou u dan moeten kiezen voor Mobil motorolie? Mobil motorolie behoort al decennia tot de absolute top van de oliemaatschappijen en overtreft vaak ruimschoots de specificaties welke gesteld worden door de motorfabrikanten. Het gebruik van Mobil motorolie werkt levensduurverlengend, ook bij verlengde verversingsperiodes. De samenstelling van Mobil motorolieën is van zeer hoogwaardige kwaliteit en daardoor zorgt de olie voor een minimaal olieverbruik. Ook tasten zij systemen als SCR, CAT, DPF etc. niet aan.

ENI MOTOROLIE
Roost olie is ook distributeur van Eni smeermiddelen (voorheen AGIP) in Limburg en Noord Brabant. Eni is een internationale oliemaatschappij die onder andere een volledige reeks aan smeermiddelen van hoge kwaliteit produceert. Met meer dan 40 jaar ervaring is Eni Benelux een topspeler in de Benelux, Verenigd Koninkrijk, Ierland en Scandinavische smeermiddelenmarkten. De dagelijkse inzet van sales, logistiek en technische professionals zorgen voor een snelle en nauwkeurige samenwerking en levering van smeermiddelen en specialiteiten voor klanten in de auto-, industriële en maritieme sector.