› Verzendkosten vanaf €6,20 ex. btw
telefoon: +31(0)495 631220
email: info@roost.nl

Diesel XMILE

Diesel XMILE is Esso diesel met het biologisch brandstofadditief XMILE. Speciale enzymen in Xmile zorgen voor een katalyserende reactie waardoor de brandstofkwaliteit sterk verbeterd.

XMILE is een biologisch brandstofadditief. Speciale enzymen in Xmile zorgen voor een katalyserende reactie waardoor de brandstofkwaliteit sterk verbeterd. Een lager brandstofverbruik (zie praktijktest) en minder belasting voor het milieu (minder uitstoot van roetpartikels, kooldioxide en stikstofoxiden ) is het gevolg. Meer en meer bedrijven en eindgebruikers ontdekken de unieke eigenschappen van XMILE. Een betere brandstofkwaliteit zorgt direct voor een verbeterde (zo niet optimale) verbranding.

Xmile realiseert

- Een 5 % lager (gemiddeld) brandstofverbruik!
- Minder uitstoot van schadelijke stoffen
- Beter presterende motor (hoger koppel)
- Minder slijtage en vervuiling motoronderdelen
- Een verbeterde houdbaarheid dieselbrandstof in de tank

Deze kenmerken zorgen voor een aanzienlijke kostenbesparing en minder belasting voor het milieu. Klik hier voor meer informatie over XMILE. Zeker zo interessant is de documentaire over XMILE; alles over het product en de toepassingen, de resultaten bij Stena Line, Teso en de Koninklijke Marine en de wetenschappelijke onderbouwing.

Laat XMILE u overtuigen.

Toelichting eigenschappen XMILE

Enzymen zijn biokatalysatoren . De brandstof wordt door de enzymen in de tank biochemisch bewerkt, waardoor de brandstof gemakkelijker ontbrand. De energie om de ontbranding te starten wordt uit de compressie slag van de motor gehaald. De kleinere brandstofmoleculen ontbranden op de compressie energie, de grotere moleculen ontbranden op de vrijgekomen energie van de kleinere moleculen. De enzymen in XMILE zorgen ervoor dat alle brandstofmoleculen bij minder hoge activeringsenergie ontbranden. XMILE toepassing betekent minder verlies aan de opbouw van activeringsenergie waardoor er sneller en daardoor meer energie vrij komt voor de krukas.

Betere verbranding (regelmatige en meer volledige verbranding) heeft een schonere motor en minder verbruik als gevolg. De verbrandingskamer blijft schoon, er wordt weinig tot geen koolstof meer afgezet. De motor gaat weer presteren zoals voor de vervuiling. Met XMILE wordt het niveau van de fabrieksspecificaties van de motor weer behaald, zo niet verbeterd. In feite zorgt toevoeging van XMILE voor een aanzienlijk betere brandstof kwaliteit.

Klik hier voor de “Technische, economische en milieuvoordelen Xmile” bij correcte toepassing.

Hoe wordt XMILE toegevoegd aan de brandstof?

Xmile wordt aan brandstof door onze chauffeur toegevoegd voor het afvullen van de tank. Dit is zeer belangrijk in verband de verdeling van Xmile in de brandstof. Achteraf toevoegen aan een volle tank geeft niet het gewenste effect van Xmile.

XMILE kan probleemloos bij zowel diesel als benzine worden toegevoegd.